Om mig

eva elfström

Jag har gått igenom en gedigen teoretisk, praktisk och personligt krävande och transformerande utbildning till qigongterapeut och qigonglärare på Qigongakademien. Jag går i år mitt femte årsprogram på Qigongakademien och har varit assisterande lärare på flera grundutbildningar till qigonglärare. 

Jag har arbetat som legitmerad naprapat i 10 år, efter 4 års utbildning på naprapathögskolan och ett års legitmationspraktik på otropedakuten, ortopedkirurgen och neurologen på St Görans sjukhus samt naprapatkliniken Totalkropp i Liljeholmen. 

Jag drev sedan en egen klinik i flera år och arbetade mycket ute på företag med behandlingar och föreläsningar om ergonomi och hälsa. Det var roligt och givande på många sätt att arbeta som naprapat men samtidigt dränerande energimässigt utan några kunskaper i livsenergihantering.. Smärta och läkning av smärta har fascinerat mig länge. Jag var som naprapat skeptisk till energimedicin, men sedan ledde livet mig in i en grundkurs till qigonglärare och det var som att sätta mig i en snabb transformerande vattenruschkana med fortsatta utbildningar på Qigongakademien. 

Det blev plötsligt kännbart och högst konkret för mig att våra kroppar också flödar av livsenergi, och att jag kunde städa ur mitt system och fylla på med livsenergi. Det var en chock faktiskt för mig som var så drillad i den materialistiska naturvetenskapliga synen på kroppen och människan! Med qigongträningen i mer och mer avancerade kurser, blev livet lättare och mer fyllt av glädje och lust. Jag fick en oemotståndlig lust att yrkesmässigt också jobba på energinivån, där det går så mycket snabbare att läka smärta än på enbart den materiella/tekniska nivån, med människors inre och yttre smärta.

Jag lever med min dotter och sambo i Farsta, utanför Stockholm. Jag älskar att vara i naturen, paddla kajak, odla, måla och springa!