bEHANDLINGAR

Qigongterapi

Från mina 10 år som tidigare verksam och framgångsrik naprapat har jag bred kunskap om kroppens fysiologi, anatomi och funktion. Jag har sedan vidareutbildat mig inom qigongterapi på Qigongakademien. Min erfarenhet är att det kan gå mycket snabbare att åtgärda besvär via energinivån än enbart på den materiella/tekniska nivån. Jag använder qigongterapins olika tekniker för att assistera dig att själv våga öppna för att släppa taget om dina blockeringar. Bakom de fysiska smärtlagren finner vi ofta de emotionella smärtlagren som en grundrot till problemen. Vi kan tillsammans öppna för att släppa taget om dessa rötter så att du kan gå vidare friare. Det är en process och en resa. Jag är inte någon som “botar” dig. Jag assisterar dig till självläkning! OM du är villig att tillsammans börja utforska de djupare rötterna till dina besvär – och det kan bara ske när du känner dig tillräckligt trygg och har förtroende för mig, så vi tar det i lämpliga steg.

Vad kan jag hjälpa till med?

*Ryggsmärta, ryggvärk, ryggskott

*Nacksmärta, nackvärk, nackspärr

*Käkledsbesvär, huvudvärk, tinnitus

*Axelsmärta, impingement, musarm, tennisarmbåge, golfarmbåge, carpaltunnel

*Bäckensmärta, höftsmärta, knäsmärta, fotledssmärta

*Långvarig smärta i kroppen, Fibromyalgi

*Depression, oro, ångest, pms/pmd, sorg, trötthet, utmattningssyndrom. 

Du kan också komma om du mår bra men vill må så bra som du har potential att må. Alltså en slags coachning med läkning av blockeringar för att hitta kraften att själv skapa ditt drömliv, hitta effektiva verktyg för att komma i kontakt med din dröm och börja att manifestera den. Kultur och arv har format oss att se våra begränsningar före våra möjligheter, och vanans makt är stor men går att bryta för den motiverade. Vi är drillade att se den yttre världen och dess behov före vår inre värld och våra egna drömmar och passioner.

Investering och plats: 

En session Qigongterapi är 2 timmar lång och kostar 2000kr exklusive moms. Vi ses på Samadhi yoga i Gamla stan, alternativt hemma hos mig eller dig om du bor inom Stockholmsregionen. Ett annat alternativ är på distans via till exempel whats app eller videosamtal av annat slag.

Den närvaro, värme och kompetens som du möter när du möter mig går inte att jämföra med ett reguljärt besök i hälso- och sjukvården. Jag behöver lägga ca 1 timme både före och 1 timme efter ditt besök för förberedelser och efterarbete av min egen energi för att jag skall kunna ge det jag ger under de timmar du ser mig. Jag kan inte heller ta emot i närheten av så många klienter per dag som jag gjorde som naprapat, för att klara av att leverera på den här nivån av kvalitét och effektivitet.

Qi/livsenergi, stress och blockeringar:

Att försöka förstå kroppen utan att ta hänsyn till existensen av dess energikanaler, som själva livskraften/livsenergin eller qi flödar genom, är som att försöka förstå hur en dator fungerar utan strömmen påslagen. Vi kan ta sönder datorn i smådelar och förstå hur den är konstruerad men missar det mest essentiella för dess fulla funktion. Forskningen har nu kunnat påvisa att energikanaler existerar. Om energin börjar flöda som den ska, kan kroppen läka sig själv.

Fysiologisk stress, som respons på emotionell stress som tex. rädsla/ medveten eller omedveten, sätter kroppen i ett ständigt beredskapsläge och dränerar kroppen på qi/livsenergi. Kroppen prioriterar i detta läge inte återhämtning och läkning, resultatet blir nedsatt immunförsvar, ökad smärtkänslighet, nedsatt reparation och regeneration. Det visar sig i form av många olika sjukdomar och smärtor i kropp och psyke. Vid en behandling hos mig ökar vi kroppens självläkande förmåga genom att lugna nervsystemet, möta dina energimässiga blockeringar och fylla på och balansera din livsenergi.

Viktigt att veta: 

Jag jobbar inte längre som naprapat, har ingen journalföringsplikt, och använder inte längre någon patientskadeförsäkring. Jag är mycket varsam i det jag gör och alltid i samråd med dig och dina gränser.

Testimonials

“Med en otroligt intuitiv förmåga, varm omtanke och stark närvaro så har Eva hjälpt och guidat mig till att visa vägen från att inte bara tänka med hjärnan utan också faktiskt börja känna med hjärtat. Evigt tacksam till Evas arbete.” – Erika

Jag mötte Eva första gången efter en tuff höst, utarbetad och med smärtor i höft och rygg sedan gammalt och dessutom med skador på båda hälsenorna. Jag hade redan fått behandlingar av såväl naprapat som fysioterapeut men hade fortfarande värk som inte riktigt kunde förklaras. I mitt arbete som dansare är jag van vid olika sorters behandlingar eftersom slitaget på kroppen är stort men den här gången hade jag dessutom börjat tappa lust och ork, kände mig tömd på energi och blev lätt irriterad eller apatisk.

Eva mötte mig med så mycket värme, kompetens och lyssnande så det var lätt för mig att släppa in och lita på henne. Hon hjälpte mig snabbt att bli av med smärta i höftleden och spänningar i mage och bröst som påverkade hela mitt mående. Mina torra sköra vader blev fylliga och jag kunde hoppa innan jag gick ifrån behandlingen. Helandet pågick långt efter den första behandlingen. 

Eftersom mina molande och diffusa smärtor fanns kvar efter vila och lätt träning bokade jag in en tid till ca en månad efter första behandlingen. Denna gång fokuserade vi mer på rygg och bäcken och att öppna upp och städa ur gamla känslor. Hon förklarade enkla grundprinciper för hur jag ska stå och vad som sätter igång gående och jag kunde röra mig med lätthet. Efteråt kände jag mig så lugn i kroppen och smärtan försvann.Jag somnade så avslappnad på kvällen. Det är fantastisk att känna sig städad inifrån och slippa smärta efter att ha levt med det så länge! Jag kan varmt rekommendera Eva! – Andrea

“Att med bara ett par ord beskriva vad Eva har gjort för mig är svårt, det finns nog inga ord i världen som räcker till, inte ens om jag skrivit en hel bok. I över fyra långa och smärtsamma år ”slogs jag mot min sjukdom”, små framsteg, stora bakslag. Men när allt kommer omkring slogs jag nog som mest mot det jag ”trodde var jag”, det min sjukdomshistoria fått mig att definiera mig med, smärtan i själen, allt som hindrade mig från att vara ”jag”. På bara ett möte, 2 timmar, gav hon mig livet tillbaka. Hon visade mig att allt jag behövde redan fanns inom mig. Att den eld som för länge sedan slocknat kunde väckas till liv med tredubbel kraft. Hon väckte ett hopp och en längtan i min själ jag inte visste fanns. Hon hjälpte mig att våga möta mig själv, att våga öppna dörren till mitt hjärta, att våga leva. 

I många år har jag gått till idrottsmassörer, naprapater, sjukgymnaster mm. för att få hjälp med min fysiska smärta. Visst var behandlingarna hjälpsamma, men bara för stunden, smärtan kom tillbaka. Hos Eva var det annorlunda, den fysiska och psykiska smärtan lindrades. Jag lärde känna både mig själv och min kropp på ett sätt jag inte visste var möjligt. Det mest fantastiska med vårt möte är att Eva alltid är med mig, när jag känner mig vilsen eller försöker vända tillbaka till gamla mönster tänker jag på allt hon lärt mig. Många av hennes ord sitter i min själ. Det är så många gånger jag velat ringa henne i panik (som om hon vore min mamma) för att fråga vad jag ska göra. Men det behöver jag inte, allt jag behöver göra är att landa i mig själv så har jag svaret. Hon vägleder mig dagligen om än genom min egen kontakt med mig själv. Hon är den viktigaste människan jag träffat i mitt liv. Även om jag fortfarande har svåra stunder så finner jag ro i att inte grotta ner mig. Jag tvingar ofta mitt rationella jag åt sidan och ber mig själv att lita på mitt inre jag. Jag tror inte längre på slumpen, jag vågar lita på att saker och ting sker när tiden är rätt och att motgångar är till för att lära oss, inte straffa oss. Det är så många gånger jag sagt eller tänkt på saker och kort därefter har jag fått ”ett tecken”. Jag tror att dessa ”tecken” alltid funnits där, att de hemsöker oss hela tiden. Men att jag inte varit mottaglig för dom innan. 

Jag vill att ALLA ska gå till Eva, inte bara för att hon är en helt underbar person, utan även för att alla är värda ett lyckligt liv..  Man måste vara redo, man måste våga och man måste ta beslutet själv. Jag hoppas för allas skull att ni vågar, för om inte jag hade hamnat hos Eva i det ögonblick jag gjorde, hade jag ALDRIG tagit mig dit jag är idag. Skulle jag sammanfatta min resa med ett par ord skulle jag nog säga att Eva gav mig livet tillbaka, fick mig att inse att all jag trodde var jag bara var spår av livets gång. Det var aldrig jag. Det var en rädd, sårad och trasig själ som inte hade en aning om att livet kunde kännas så bra i såväl glada som tuffa stunder.”   – Elina

“Sessionerna gav mig så mycket, min energinivå kom tillbaka på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Kroppen är mer komplicerad än vad vi tror, Evas sessioner hjälpte mig så mycket att förstå helheten och gav mig energin åter.” – Andreas

“Jag tvekade länge innan jag kom till skott med att boka tid, är det här rätt väg? Jag vill veta att jag lägger pengarna rätt. Men ju mer jag funderade, jämförde med andra alternativ så insåg jag /magkänslan att – jag provar, det känns rätt. Hade gått så länge med ont i övre delen av rygg och nacke, träning och massage hjälpte för stunden, men sen tillbaka till samma läge igen. Själva livet lite halvgrått, svårt att känna riktig glädje. Och jag visste ju att jag hade en hel del mental hållenhet inom mig. Första träffen med Eva blev en omtumlande upplevelse. Hon hittade rätt på undertryckta känslor som förmodligen är grunden till mina fysiska problem, hållenhet och begränsningar. Det blev så tydligt och självklart. En sån befrielse att få släppa fram känslorna och hantera dem på ett enkelt, förlåtande sätt, känna att det är ok. Dessutom, att det som har släppt, förblir släppt. Visst, det är ingen quick-fix, smärtan i ryggen är inte borta efter en session, men har mildrats, känner mig mer lugn och avslappnad, kan fortsätta bearbeta sånt som jag burit med mig inombords. Och något som tagit så många år att ställa till med behöver självklart tid för att läka. Något jag får ta steg för steg. Jag inser att det här kommer bli något mycket mer än bara få ordning på en trilskande kropp, det är början på en livsresa, omvälvande, utmanande och spännande. Ser fram emot nästa tillfälle hos Eva, för att fortsätta resan.” – Helen