Zhineng qigong

Kurser och event

Testimonials

“Efter varje qigongpass mår jag bättre än när jag kom. Jag uppskattar Evas lugn och närvaro och samtidigt kan hon droppa saker som får oss att skratta!” – Petra

“Innan jag började på qigongen var jag väldigt stressad och spänd, utan att jag förstod det själv. Axlarna var uppe vid öronen och det hade börjat göra ont i vänstra axeln. Efter bara några gånger på qigongen kände jag mig mycket lugnare och värken försvann. Nu är jag mer kroppsmedveten och säger till mig själv att sänka axlarna och sluta stressa. Jag har beslutat mig för att fortsätta med qigongen. Eva är en så fantastisk qigongledare, jag har lärt mig otroligt mycket. Hon är också en mycket härlig, varm och rolig människa.” – Karolina

“Med qigongen känner jag mig mycket lugnare och gladare. Mer avslappnad. Tidigare kunde det vara väldigt trögt och kämpigt. Och jag kunde sitta fast och grubbla över saker i evigheter. Nu känns det som att jag är i en flow. Allt är inte glitter och regnbågar hela tiden nu heller men jag är “coolare” och det känns som att allt runt omkring bara följer med…” – Julie

“Jag känner mig alltid piggare och gladare efter Evas qigongpass, även efter en krävande arbetsdag.” – Anna

VART LÄNGTAR DU?

Till mer harmoni och lugn? 

Mer kraft och energi?

Till en skönare kropp att bo i?

OM zhineng qigong

Qigong är meditation i rörelse. Det finns många olika former av qigong. Qi är det kinesiska ordet för livsenergi och Qigong betyder “en metod för att bygga upp och balansera energi genom daglig träning”.

Dr Ming Pang är en kinesisk stormästare som är utbildad både i västerländsk medicin och traditionell medicin. Han skapade på 1980-talet en ny, modern och mycket effektiv qigong som han kallar Zhineng Qigong. Med sin säkra, effektiva och moderna qigongmetod har Dr Ming Pang skrivit historia. Det är mer än tio miljoner människor i världen som tränar Zhineng Qigong och metoden är en av de snabbast växande qigongmetoderna i världen. På Dr Ming Pangs sjukhus har man framgångsrikt kunnat behandla över 200 000 människor. Resultatet av behandlingarna kan närmast beskrivas som mirakulösa. Det är mer än fyrahundrafemtio allvarliga och livshotande sjukdomstillstånd, bland annat olika cancerformer, reumatism, diabetes, depression ryggproblem och hjärtsjukdomar som kunnat botas med qigong som enda behandlingsform. Dessutom har Zhineng Qigong varit en framgångsrik behandlingsmetod för att bryta olika missbruksberoenden. De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan. 

Zhineng Qigong kan hjälpa dig att:

– Släppa smärta, läka på djupet

– Sova bättre 

– Få mer glädje

– Få mer energi

– Få effektiva verktyg för stresshantering, 

– Stärka immunförsvaret och kroppens självläkande förmåga 

– Leva livet mer från hjärtat 

 

GRUNDKURSER I ZHINENG QIGONG

Vi tränar qigong tillsammans för att leva livet mer närvarande och tillfreds. Vi rensar våra energikanaler, smörjer våra leder och mjukar upp hela kroppen. Vi får igång kroppens eget självläkande system via det parasymtatiska nervsystemet och vårt energisystem. Vi ökar kroppsmedvetenheten och släpper stress och spänningar som i vägen för att vi skall kunna få en skön kropp att bo i och ha kontakt med vad vi längtar efter mest av allt. Vi får mer hållbar energi och lär oss hur vi kan behålla den.. Vi läker på djupet i både kropp och sinne, inspireras och utvecklas. Rörelserna är enkla att lära sig och detta är en kurs för alla, nybörjare som mer erfaren och alla deltar utifrån sina fysiska förutsättningar. 

Kursen innehåller programmet “lyft upp qi” och moment som dra qi och övningar för medvetandeträning. 

Du kan använda qigongen som ett effektivt stresshanteringsverktyg och som en väg för djupare självkännedom och personlig utveckling. Att tillsammans träna med andra i grupp kan ge större effekter än att träna på egen hand. Du blir uppmärksammad, sedd och stärkt i en varm och personlig gruppgemenskap och kan med fördel gå kursen upprepade gånger.

PLATS: underbart mysiga Samadhi Yoga i Gamla stan, Lilla nygatan 9, nära T-bane uppgången och mitt emot postmuseum. Ingång från Kåkbrinken 16. 

 

Grundkurser

Tidsperiod

Investering

Anmälan

Måndagar kl.12-13

11 ggr, 7/10-16/12

2100kr 

Kom två och få 200kr rabatt per person

https://dinkurs.se/appliance/?event_id=62778

Bokningen är bindande och kan överlåtas till annan deltagare, men ej återbetalas.

Onsdagar kl. 19.30-20.30

8 ggr, 16/10-4/12

1575 kr

Kom två och få 200kr rabatt per person

https://dinkurs.se/appliance/?event_id=61524

Bokningen är bindande och kan överlåtas till annan deltagare, men ej återbetalas.

Söndagar kl. 18.45-19.45

8ggr 20/10-8/12

1575 kr

Kom två och få 200kr rabatt per person

https://dinkurs.se/appliance/?event_id=61525

Bokningen är bindande och kan överlåtas till annan deltagare, men ej återbetalas.


Nya Qigongkurser startat igen i januari, men det finns möjlighet att hoppa in även i pågående kurser.  

DROP IN:

Det finns möjlighet att prova på en klass i mån av plats under pågående kurs för 220kr, om du fortsätter dras kostnaden av från kursavgiften för resterande kvarvarande tillfällen. För att anmäla dig till drop in mejla eva@qigongterapeuten.se. Under november månad erbjuder jag dig som aldrig testat mina pass tidigare att komma en gång gratis och även ta med en vän som går gratis. Du som redan tränar får också ta med en vän som får träna gratis ett pass under november, bara mejla och berätta. 

 

HELGKURS/WORKSHOP ZHINENG QIGONG

OBS! Nya datum!

26-27 oktober 2019

11-12 jan 2010

En kurs för dig som inte orkar gå en kurs..

En helg helg med påfyllande qigong. Vi städar ur kropp och sinne och fyller på med energi, grundning och lugn för att stå redo för utmaningar och vaccinera oss mot stress och utbrändhet. 

Vi går igenom alla delar av programmet “Lyft upp qi” och lär oss vad rörelserna gör för vår kropp och sinne. Jag har 10 års erfarenhet som naprapat och tycker att det är roligt och spännande att i grupp undersöka hur vi kan använda våra kroppar på ett sätt som ger mer energi än det tar. 

Vi kommer även att fokusera på “liggande qigong” där vi kommer ned i djup återhämtande vila. 

Alla kan delta, nybörjare som mer erfarna. Undervisningen skräddarsys mycket efter gruppen på plats. Du som går grundkurserna kommer inte att uppleva helgen som repetition utan som fördjupning. 

PLATS: Samadhi yoga, Lilla Nygatan 9, Gamla stan. 

Helgkurser/workshops

Tidsperiod

Investering

Anmälan

Lördag 10-16

Söndag 9.30-15.30

(1 tim lunch)

26-27 okt 2019

2300 kr

Anmäl 2st och få 250kr rabatt/per person

Sänd ett mejl med ditt för- och efternamn samt mobilnummer. Betalning med faktura.

Bokningen är bindande och kan överlåtas till annan deltagare, men ej återbetalas. 

Lördag och söndag

kl.10-16 (1 tim lunch)

11-12 jan 2020

2300 kr

anmälan före 30/11  ger 301kr rabatt

Anmäl 2st och få 250kr rabatt/per person

Sänd ett mejl med ditt för- och efternamn samt mobilnummer. Betalning med faktura. 

Bokningen är bindande och kan överlåtas till annan deltagare, men ej återbetalas. 

FÖRETAGS-QIGONG

Förebygga stress och sjukskrivningar på arbetsplatsen?

Skapa en mer harmonisk och effektiv arbetsgrupp?

Jag erbjuder klasser i Zhineng Qigong ute på plats på företag i Stockholms området. 

Jag har sedan tidigare 12 års erfarenhet av arbete med naprapati, massage och föreläsningar inom ergonomi och hälsa ute på företag – tex Ratos, Sparbankernas riksförbund, flera advokatbyråer, Philips mfl. 

Min upplevelse är att qigongen kan bidra med ännu mer positiva och mer djupgående effekter för en arbetsplats. 

Vid intresse kontakta mig.